Zelf je huis verkopen in Amersfoort

Zelf je huis verkopen? Ontdek hoe het werkt.

Verkopen zonder makelaar

Waarom een makelaar inschakelen als je zelf je huis kunt verkopen? Meezz maakt het je makkelijk.

Je regelt de verkoop van je woning in Amersfoort volledig online. En wij bieden je op ieder moment de ondersteuning die jij wenst.

Home » Huis verkopen » Zelf je huis verkopen in Amersfoort

De woningmarkt in Amersfoort

Er zijn gemeenten waar de huizenprijzen nog meer zijn gestegen, maar Amersfoort is inmiddels ook één van de duurste gemeenten van het land geworden.

Per vierkante meter woonruimte betaal je gemiddeld 2.988 euro. De gemiddelde prijs voor een woning in Amersfoort komt uit op 365.000 euro, dat is 12 procent meer dan een jaar geleden.

Uit die prijs wordt meteen duidelijk dat bijna niemand in staat is om als starter een woning te kopen in Amersfoort. Want een starter kan maximaal 163.000 euro hypotheek krijgen. Twee tweeverdieners krijgen maximaal 286.000 euro. Dat is vaak veel te weinig voor de aankoop van een woning.

Binnenstad Amersfoort

Meer verkochte woningen

Ondanks de hoge prijzen zijn er in het afgelopen jaar meer woningen verkocht dan in 2018. Er is sprake van een stijging van ruim 5 procent, waarmee het aantal verkochte huizen uitkomt op 819.

Het meest populair zijn appartementen en tussenwoningen. Die laatste categorie woningen staat gemiddeld maar 26 dagen te koop. Bij vrijstaande woningen staat het ‘te koop’ bordje het langst in de tuin.

Gemiddeld duurt het 90 dagen voordat zo’n woning verkocht is. Als je van plan bent om je woning in Amersfoort te verkopen is dat een lucratieve bezigheid.

De juiste timing bij een woning verkopen

Als je je woning wilt verkopen wacht je op een gelegenheid waarbij je er zoveel mogelijk geld voor kunt krijgen. Nu is zo’n gelegenheid. De prijzen zijn hoog en er is veel vraag naar koopwoningen.

Het is maar de vraag of dat een situatie is die nog lang zal duren. Want de effecten van de coronacrisis zijn niet duidelijk. Wellicht zijn de economische effecten wel zo ernstig dat veel huizenkopers zich terugtrekken.

Daardoor kunnen de huizenprijzen gaan dalen. Wacht dus niet af als je je woning wilt verkopen en kom nu in actie.

Home » Huis verkopen » Zelf je huis verkopen in Amersfoort

Meezz maakt het makkelijk. 

Van de plaatsing op Funda tot de vastlegging in een NVM koopcontract. 

De zekerheid van een makelaar. Voor een ongewoon lage prijs.