Zelf je huis verkopen in Breda

Zelf je huis verkopen? Ontdek hoe het werkt.

Verkopen zonder makelaar

Waarom een makelaar inschakelen als je zelf je huis kunt verkopen? Meezz maakt het je makkelijk.

Je regelt de verkoop van je woning in Breda volledig online. En wij bieden je op ieder moment de ondersteuning die jij wenst.

Home » Huis verkopen » Zelf je huis verkopen in Breda

De woningmarkt in Breda

Net zoals in veel andere middelgrote steden is het ook in Breda erg moeilijk om een woning te kopen. De prijzen zijn in het afgelopen jaar met bijna 11 procent gestegen.

Daarmee komt de prijs van een gemiddelde koopwoning uit op 313.000 euro. Dat is te duur voor veel potentiële kopers van een woning. Ga maar na.

Een gezin, waarbij beide partners een volledige baan hebben met een modaal inkomen, kan een hypotheek krijgen van 285.000 euro. Dat blijkt uit berekeningen van De Hypotheker. Dus dan moet je al behoorlijk wat eigen kapitaal hebben om een woning te kunnen kopen.

Binnenstad Breda

Breda volgt landelijk gemiddelde

De prijzen van woningen in Breda zijn geen positieve of negatieve uitschieter ten opzichte van de landelijke cijfers van de NVM. Maar voor potentiële kopers is dat een schrale troost.

Als zij geen eigen kapitaal hebben of gebruik kunnen maken van een extra lening, bijvoorbeeld van hun ouders, is de keuze uitermate beperkt. Tegelijk is de vraag naar woningen groot.

Voor woningbezitters die hun woning willen verkopen biedt dat kansen. Want er zijn vooralsnog geen tekenen dat de woningprijzen de komende jaren verder gaan stijgen of dalen. Op dit moment kunnen zijn hun woning dus voor een uitstekende prijs verkopen.

Laat de kans niet schieten

Zoals al aangeven zijn er geen concrete signalen dat de woningprijzen de komende tijd sterk gaan dalen. Maar we hebben wel te maken met een coronacrisis en het is uitermate onzeker wat daarvan de economische consequenties zijn.

Er zijn wetenschappers die een daling van de prijzen op de woningmarkt voorspellen. Anderen voorspellen geen duidelijke effecten. Corona zorgt echter wel voor twijfels.

Als je daar als verkoper van een woning geen stress door wilt hebben doe je nu je woning in de verkoop. Dan krijg je gegarandeerd een goede prijs.

———————– Update ———————–

Lichte stijging woningverkopen in tweede kwartaal

Het aantal verkochte woningen in Breda in het tweede kwartaal is volgens cijfers van de NVM 941. Dat is een stijging van bijna tien procent ten opzichte van het eerste kwartaal en een stijging van bijna 6 procent vergeleken met het tweede kwartaal van 2019. Er werden vooral veel appartementen, hoekwoningen en twee-onder-een-kapwoningen verkocht.

De verkooprijzen zijn met 2,5 procent gestegen in vergelijking met het eerste kwartaal. Daarmee verhouden de verkoopprijzen zich met de landelijke cijfers.

Die liggen ruim 8 procent boven de prijzen van het tweede kwartaal van 2019. Opmerkelijk is de prijsontwikkeling bij de vrijstaande woningen. Na een daling van 9 procent in het eerste kwartaal was er nu sprake van een stijging van de verkooprijzen met 9 procent.

Woning staat steeds korter te koop

Er is in Breda al enkele jaren een trend zichtbaar dat woningen steeds sneller worden verkocht. In 2014 stond een woning gemiddeld 140 dagen te koop. In de loop der jaren is die verkoopsnelheid enorm gedaald.

In het tweede kwartaal stond die op het laagste peil ooit: gemiddeld 26 dagen. Dat is een signaal dat er veel vraag is naar woningen en dat kopers snel beslissingen nemen.

Ook als je je een woning snel wil verkopen kun je van deze ontwikkeling profiteren.

Home » Huis verkopen » Zelf je huis verkopen in Breda

Meezz maakt het makkelijk. 

Van de plaatsing op Funda tot de vastlegging in een NVM koopcontract. 

De zekerheid van een makelaar. Voor een ongewoon lage prijs.