Zelf je huis verkopen in Eindhoven

Zelf je huis verkopen? Ontdek hoe het werkt.

Verkopen zonder makelaar

Waarom een makelaar inschakelen als je zelf je huis kunt verkopen? Meezz maakt het je makkelijk.

Je regelt de verkoop van je woning in Eindhoven volledig online. En wij bieden je op ieder moment de ondersteuning die jij wenst.

Home » Huis verkopen » Zelf je huis verkopen in Eindhoven

De woningmarkt in Eindhoven

De prijzen van woningen zijn in Eindhoven in 2019 met 19 procent gestegen. Dat is te zien aan de cijfers van de NVM. De stijging is veel hoger dan het landelijk gemiddelde van 8 procent.

Gemiddeld wordt voor een woning in Eindhoven nu 329.000 euro betaald. Bij appartementen was de stijging zelfs 33 procent. De gemiddelde prijs voor een appartement is nu bijna 270.000 euro.

Door de hoge prijzen zijn er 7 procent minder woningen verkocht, zegt makelaar Pieter van Santvoort van het gelijknamige makelaarskantoor in het Eindhovens Dagblad. Dat staat in schril contrast met de landelijke verkoopcijfers, die 3 procent hoger waren dan in 2018.

Binnenstad Eindhoven

Meer goedkope koopwoningen nodig

Volgens Van Santvoort wordt de extreme situatie in Eindhoven veroorzaakt door het nieuwbouwbeleid van de gemeente. Die dwingt af dat er sociale woningbouw wordt gepleegd.

Een woningbouwproject is voor een projectontwikkelaar alleen financieel rond te krijgen als er enkele dure koopwoningen aan worden toegevoegd. Voor kopers die op zoek zijn naar een betaalbare woning is er geen aanbod.

Geruggesteund door de NVM pleit Van Santvoort ervoor om in woningbouwprojecten meer woningen voor starters op te nemen, met prijzen van 260.000 euro. Dat zijn in de huidige markt reële prijzen

Verkopers moeten nu hun slag slaan

Als je in Eindhoven woont en van plan bent om je woning te verkopen is deze situatie een kans om een goede prijs te krijgen. Vooral als je een woning aanbiedt in het middensegment is de vraag groot.

Je hebt grote kans dat je een prijs krijgt die hoger ligt dan de vraagprijs. Het is zaak om niet te lang te wachten met verkoop. Want tot dusver heeft de coronacrisis nog geen aantoonbare invloed op de woningmarkt, maar het is tamelijk onzeker hoe de huizenprijzen zich op de middellange termijn gaan ontwikkelen.

———————– Update ———————–

Verkoop herstelt zich in het tweede kwartaal

De woningverkoop in Eindhoven heeft zich in het tweede kwartaal enigszins hersteld. In totaal werden er 1.045 woningen verkocht, 22 procent meer dan in het eerste kwartaal.

Dat waren voor het merendeel tussenwoningen, hoekwoningen en twee-onder-een-kap woningen. Opvallend is dat er slechts 7 procent meer appartementen werden verkocht.

De prijzen zijn ten opzichte van het eerste kwartaal licht gedaald, maar een woning in Eindhoven kost wel 9,5 procent meer dan een jaar geleden. Woningen staan ook iets minder lang te koop dan in het eerste kwartaal.

Gemiddeld wisselt een woning in ongeveer een maand van eigenaar.

Geen effect door corona

Vooral in Noord-Brabant was er vrees voor een verdere daling van de woningverkoop, maar die is gelukkig niet uitgekomen. Eindhoven volgt wat dat betreft de ontwikkelingen in de rest van het land.

Daardoor blijft het aantrekkelijk voor woningverkopers om hun vastgoed nu op de markt te brengen. Toch doet lang niet iedereen dat. Bij de NVM wordt gesignaleerd dat de verkoop van dure appartementen en woningen waar nog erg veel aan verbeterd moet worden achterblijft.

Veel van deze woningen zijn in het bezit van senioren. Dat zij hun woning niet te koop zetten belemmert de doorstroming op de woningmarkt.

Home » Huis verkopen » Zelf je huis verkopen in Eindhoven

Meezz maakt het makkelijk. 

Van de plaatsing op Funda tot de vastlegging in een NVM koopcontract. 

De zekerheid van een makelaar. Voor een ongewoon lage prijs.