Een goede verkooptekst voor je woning schrijven: 4 tips

Home » kennisbank » Een goede verkooptekst voor je woning schrijven: 4 tips

Een goede verkooptekst voor je woning schrijven: 4 tips

Je gaat je huis verkopen! Na het treffen van de eerste voorbereidingen en het bepalen van de verkoopprijs is het tijd om woningzoekers kennis te laten maken met jouw mooie woning. Een goede verkooptekst voor je woning is omschrijft je huis pakkend en compleet. Maar dit kan een uitdaging zijn als dit je dit niet elke dag doet. Wij helpen je op weg met enkele tips.

1. Voor wie is je woning interessant?

De eerste stap voor een pakkende verkooptekst is je doelgroep bepalen. Voor wie is jouw woning het meest interessant? Is het een (kleinere) starterswoning midden in het bruisende centrum?  Of is jouw huis ideaal voor een gezin, omdat het extra slaapkamers heeft en in een kindvriendelijke buurt gelegen is.

Natuurlijk weet je nooit 100% wie je zult aanspreken, want een appartement in de stad kan ook ideaal zijn voor een ouder stel dat de gezelligheid van de stad zoekt, zonder tuin. Maar bedenk wel dat mensen die in de stad willen wonen deze levendigheid en centrale ligging ook graag terug lezen in je advertentie.

2. Een goede verkooptekst valt met de deur in huis

Val in de introductie van je verkooptekst meteen met de deur in huis. Zo pak je meteen de aandacht.  Begin met de meest unieke kenmerken van je woning. Is je huis gelegen aan het water, is het volledig verbouwd vorig jaar (in-stap-klaar), een grote tuin of heeft het nog de unieke elementen van vroeger? Het zijn de unieke dingen die de koper zullen aanspraken, begin daar dus mee.

3. Beeldend omschrijven

Daarna ga je over naar de andere zaken die je huis kenmerken; van binnen, naar buiten en de wijk. Probeer zo beeldend mogelijk te schrijven. Beschrijf het per verdieping, beginnend bij de begane grond. Benoem de kenmerken die jouw huis zo fijn of bijzonder maken; zoals je ruime woonkamer met veel zonlicht, die moderne keuken met kookeiland of de stortdouche in de pas vernieuwde badkamer.

Van binnen ga je naar buiten om de tuin te beschrijven en vervolgens de wijk. Denk nog even terug aan wat jou zelf aantrok in de (ligging) van de woning. Wat zul je het meeste missen? Probeer dat gevoel ook in de tekst te leggen; van bruisende wijk, gelegen in het groen, jaarlijkse buurt barbecue, winkels op loopafstand, de buurt is een paradijs voor kinderen.

4. Maak het persoonlijk

Probeer bij het schrijven van een goede verkooptekst voor je woning dus een mix te vinden tussen het vertellen van de feitelijke onderbouwingen, zoals de indeling van je huis met een persoonlijke twist. Hiermee val je waarschijnlijk eerder op tussen al die andere standaard advertenties. Je kunt denken aan: “Onze nieuw serre geeft een waanzinnig uitzicht over de tuin” of “Binnen vijf minuten zit je op de snelweg.”

En dan nog even dit

  • Spiek eens bij andere advertenties. Welke trekken jouw aandacht. En waarom?
  • Gebruik makkelijke woorden en maak je zinnen niet te lang. Dit zorgt voor een goede leesbaarheid.  
  • Maak je tekst niet te lang, voorkom herhaling.
  • Vermijd de clichés en probeer wat originaliteit toe te voegen in je tekst.  
  • Verpak het mooi in woorden, maar verdraai niet de werkelijkheid.

Succes met het schrijven van je verkooptekst!

Besparen op makelaarskosten

Wil jij ook besparen op makelaarskosten en zelf aan de slag met de verkoop van je woning? Met Meezz sta je al voor 495,- op Funda mét verkoopbegeleiding in elke fase van het verkoopproces. Start de verkoop van je huis met Meezz.nl.

Home » kennisbank » Een goede verkooptekst voor je woning schrijven: 4 tips

Waarom MEEZZ?

  • Plaatsing op Funda

  • Advies tijdens de verkoop

  • Jij bepaalt!

  • Grote geldbesparing

Meezz-tussenlaag

Meest gelezen

Verkoop je huis zelf

Ontdek razendsnel hoe je jouw huis zelf verkoopt met MEEZZ.