Bezichtigen in coronatijd? Dat kan nog steeds

Home » nieuws » Bezichtigen in coronatijd? Dat kan nog steeds

In coronatijd gaat veiligheid boven alles: ook bij bezichtigingen. Daarom komen makelaars met creatieve oplossingen om kopers toch een goed beeld te kunnen geven van de woning. En dat gaat anders dan anders.

Van virtuele rondleidingen tot één voor één bezichtigen in een ontsmet huis. Ook makelaars doen hun best om het bezichtigen van huizen gewoon door te laten gaan.

Bezichtigen in coronatijd?

Net na het uitbreken van corona in Nederland zagen we dat het aantal bezichtigingen drastisch was gedaald. De afgelopen weken is de vraag alweer aan het stijgen.

Protocol voor bezichtigingen

Een belangrijke reden is dat makelaars manieren hebben gevonden om toch een authentiek beeld te kunnen geven van de woning. Daarnaast heeft brancheorganisatie NVM een protocol uitgebracht waarin duidelijke richtlijnen staan.

Zo doen veel verkopers virtuele bezichtigingen: ze filmen via whatsapp-livevideo terwijl ze door het huis lopen. Geïnteresseerden kunnen ondertussen vragen stellen.

Sfeer voelen

Toch is dat niet voor iedereen ideaal. De behoefte om de sfeer in het huis te voelen is er nog steeds. De laatste weken worden dan ook weer ‘gewone’ bezichtigingen gedaan, in aangepaste vorm althans.

Daarbij gaat veiligheid boven alles. Zo mogen er maximaal 2 mensen tegelijk de woning bezichtigen en is iemand verkouden, dan gaat de bezichtiging niet door. De verkoper mag niet in de woning aanwezig zijn.

Van geïnteresseerden wordt gevraagd om zo min mogelijk aan te raken. Er worden geen handen geschud en de 1,5-meterafstandregel wordt ook in de woning gehandhaafd. Ook mag een bezichtiging niet langer duren dan strikt noodzakelijk. Naderhand worden alle deurklinken en leuningen gedesinfecteerd.

Meer tijd, maar ook meer kans

Een kijkdag(deel), waarbij sommige huizen helemaal vol stonden met geïnteresseerden, is er dus niet meer bij. Dat betekent dat het wel meer tijd kost dan voorheen, laten makelaars weten.

Ben je van plan om je huis (zelf) te verkopen? Het blijkt dat de mensen die nu komen kijken, heel serieus zijn en eerder geneigd zijn een bod te doen – zelfs boven de vraagprijs. Laat je dus niet afschrikken door de coronamaatregelen, maar doe het gewoon verantwoord.

Home » nieuws » Bezichtigen in coronatijd? Dat kan nog steeds

Waarom MEEZZ?

  • Plaatsing op Funda

  • Advies tijdens de verkoop

  • Jij bepaalt!

  • Grote geldbesparing

Meezz-tussenlaag

Meest gelezen

Verkoop je huis zelf

Ontdek razendsnel hoe je jouw huis zelf verkoopt met MEEZZ.