Huizenmarkt in Deurne krijgt er 1800 woningen bij

Home » nieuws » Huizenmarkt in Deurne krijgt er 1800 woningen bij

Huizenmarkt in Deurne krijgt er 1800 woningen bij

Heel wat mensen zijn op zoek naar een mogelijkheid om een woning te kunnen kopen in het Nederlandse dorp Deurne. Dat lijkt echter eenvoudiger gezegd dan gedaan. De prijzen die worden gevraagd op deze lokale huizenmarkt zijn dan ook behoorlijk gestegen. Het gebeurt bovendien niet zelden dat mensen ettelijke duizenden euro’s worden overboden. De krappe huizenmarkt waar hier van sprake is heeft er voor gezorgd dat veel mensen zijn gaan kijken naar andere regio’s. Dit probleem wou men graag opvangen en dat lijkt inmiddels gedeeltelijk te lukken. De huizenmarkt van Deurne mag namelijk zomaar even 1.800 nieuwe woningen verwelkomen.

Jaarlijkse kermis in Deurne

Niet langer torenhoge prijzen in grote steden

Voor heel wat mensen die graag een woning willen kopen geldt dat ze de focus hebben gericht op dorpen in plaats van (grote) steden. Op deze manier hopen ze de aanzienlijke stijging van de huizenprijzen te kunnen ontlopen. In de praktijk blijkt dat echter veelal niet mogelijk te zijn. Ook in steeds meer Nederlandse dorpen, waaronder dus ook in Deurne, zijn de prijzen van het vastgoed aanzienlijk gestegen. De komst van 1.800 nieuwe woningen moet de huizenmarkt voorzien van wat nieuwe ademruimte… Al is het nog maar de vraag of dat op de korte termijn een effect zal hebben op de waarde waar het vastgoed over beschikt.

In sneltempo meer nieuwbouwprojecten

Ondertussen is er dus ook in Deurne sprake van een ronduit hysterische huizenmarkt. De gemeente heeft er daarom voor gekozen om in versneld tempo een groot aantal nieuwbouwprojecten te laten realiseren. Het afgelopen jaar was er sprake van een oplevering van 103 nieuwe woningen. In de komende twee jaar dienen daar nog eens 400 nieuwe exemplaren bij te komen. Daar bovenop zou er op moment van schrijven sprake zijn van aanvragen voor nog eens 800 nieuwbouwhuizen. Deze aanvragen zouden evenwel nog in behandeling zijn. De verwachting is op dit ogenblik dat deze woningen binnen de termijn van drie à vier jaar zouden kunnen worden opgeleverd.

1.800 nieuwe woningen in Deurne-kern en de randen er omheen

Voor de in totaal 1.800 nieuwe woningen die gepland staan wordt er in eerste instantie vooral gekeken naar Deurne-kern. Dit gezegd hebbende zal een significant deel van deze woningen ook gebouwd worden in de randen die er omheen zijn terug te vinden. Dit is ook een belangrijke eis die is vooropgesteld door de provincie. Het kan namelijk niet de bedoeling zijn dat men volledige wijken in het buitengebied zal laten vergrijzen. Het is allereerst de bedoeling om zogenaamde inbreidingslocaties te benutten. Er wordt bovendien benadrukt dat het ook niet de bedoeling is om elk klein stukje van het dorpje Deurne vol te bouwen. Wel is het de bedoeling om elk plekje dat geschikt is zo optimaal mogelijk te gaan benutten. Dit wordt als één van de belangrijkste en tevens ook meest voor de hand liggende oplossingen gezien om de druk op de lokale huizenmarkt van Deurne richting de toekomst te laten afnemen. Op deze manier moet het ook voor starters die zich in deze omgeving willen vestigen weer mogelijk worden om een betaalbare woning te vinden.

Home » nieuws » Huizenmarkt in Deurne krijgt er 1800 woningen bij

Waarom MEEZZ?

  • Plaatsing op Funda

  • Advies tijdens de verkoop

  • Jij bepaalt!

  • Grote geldbesparing

Meezz-tussenlaag

Meest gelezen

Verkoop je huis zelf

Ontdek razendsnel hoe je jouw huis zelf verkoopt met MEEZZ.