Huizenprijs in Twente stijgt naar ongekende hoogte

Home » nieuws » Huizenprijs in Twente stijgt naar ongekende hoogte

Huizenprijs in Twente stijgt naar ongekende hoogte

Verschillende factoren hebben er voor gezorgd dat de huizenprijs in Twente werkelijk door het dak is gegaan. De huizenprijzen in Twente zijn vooral onder invloed van het geringe aanbod en de lage rentestand ongelofelijk sterk gestegen.

Zowel makelaars als adviseurs spreken ondertussen van een bijzonder overspannen situatie. Bovendien lijkt er momenteel ook nog geen einde te komen aan de stijging van de prijzen. Om je slechts een eenvoudige indruk te kunnen schetsen van de situatie kunnen we stellen dat bepaalde woningen in Twente in slechts één jaar tijd zomaar even anderhalf keer zo duur zijn geworden.

20 tot 30 geïnteresseerden in slechts enkele dagen tijd

In 2018 werd er in de wijk ‘Hogeland’ in Enschede een jarendertigwoning aangekocht voor een bedrag van 180.000 euro. Ergens halfweg het jaar 2020 werd diezelfde woning opnieuw verkocht voor een bedrag van 275.000 euro. Dit, voor alle duidelijkheid, zonder dat er sprake was geweest van een tussentijdse renovatie.

Een gelijkaardig fenomeen doet zich overigens ook voor bij twee-onder-een kapwoningen. Een dergelijke woning die werd aangekocht in het jaar 2016 in de wijk ‘Bornsche Maten’ in Borne kostte in die tijd 227.500 euro. In het voorgaande jaar veranderde die woning van eigenaar voor een bedrag van een slordige 310.000 euro. Dat is een bedrag die bijzonder fors boven de initiële vraagprijs is gelegen.

Enschede

De hierboven aangegeven voorbeelden zijn absoluut geen unieke gevallen. Op het ogenblik dat er een woning op de markt wordt aangeboden is het dan ook in de huidige tijd niet vreemd dat er zich in slechts enkele dagen tijd tussen de 20 en 30 geïnteresseerden aanbieden. Zelfs voor woningen waar vroeger nauwelijks aandacht voor was wordt tegenwoordig behoorlijk stevig geboden.

De huidige situatie en de wil van meer gefortuneerde potentiële kopers om duidelijk aanzienlijk hogere bedragen neer te tellen zorgt er voor dat het niet onmogelijk is geworden om een woning in Twente te bemachtigen, maar wel behoorlijk moeilijk.

Stijgende trend sinds juni 2013

De kredietcrisis heeft er voor gezorgd dat de prijzen op de vastgoedmarkt aanzienlijk zijn gedaald. Deze daling hield aan tot in juni 2013. Vanaf dat ogenblik is er eigenlijk aanhoudend sprake geweest van een stijgende trend. Een bestaand huis is op moment van schrijven gemiddeld 10 procent duurder geworden in vergelijking met januari 2020.

Gemiddeld geldt voor een koopwoning in Nederland tegenwoordig dat de prijs is gelegen rond de 360.000 euro. Nooit eerder kon er worden vastgesteld dat dat bedrag zo hoog lag. Vergelijken we de vastgoedprijzen van juni 2013 met deze tegenwoordig? Dan kan er worden vastgesteld dat deze een gemiddelde waardestijging laten optekenen van zo’n slordige 58 procent!

Woningen in Twente verkopen doorgaans in minder dan één maand tijd

Wat eveneens opvalt wanneer we naar de woningmarkt in Twente gaan kijken is de bijzonder korte doorlooptijd. Een huis wordt vandaag de dag dan ook gemiddeld in amper 25 dagen tijd verkocht. Bovendien is het zo dat het overbieden van de vraagprijs met 10 procent ook niet langer ongebruikelijk is. In het bijzonder de lage rente zorgt er voor dat potentiële kopers in vergelijking met vroeger toch net dat stapje verder durven te gaan.

Het is de ideale markt om je eigen huis te verkopen. Wil jij ook besparen op makelaarskosten en zelf aan de slag? Verkoop je huis via Meezz.nl; al vanaf 495,- staat je huis op Funda! Meer weten over je huis zelf verkopen? Vraag het gratis e-book aan.

Home » nieuws » Huizenprijs in Twente stijgt naar ongekende hoogte

Waarom MEEZZ?

  • Plaatsing op Funda

  • Advies tijdens de verkoop

  • Jij bepaalt!

  • Grote geldbesparing

Meezz-tussenlaag

Meest gelezen

Verkoop je huis zelf

Ontdek razendsnel hoe je jouw huis zelf verkoopt met MEEZZ.