Huizenprijzen in Almelo naar ongekende hoogte

Home » nieuws » Huizenprijzen in Almelo naar ongekende hoogte

Huizenprijzen in Almelo naar ongekende hoogte

Eerder stond op deze website reeds te lezen dat de huizenprijzen in bepaalde delen van Twente naar een ongekende hoogte stijgen. Dit scenario lijkt zich nu op de woningmarkt in heel Twente voor te doen. In eerste instantie kan er worden vastgesteld dat er op het ogenblik dat er een woning te koop wordt aangeboden veel meer gegadigden zijn in vergelijking met vroeger. Daarnaast is het ook zo dat biedingen ver boven de vooropgestelde vraagprijs eerder regel dan uitzondering zijn geworden. Het lijkt er dus sterk naar uit te zien dat deze trend zich op de woningmarkt in heel Twente voltrekt.

Enorme interesse voor koopwoningen in Almelo

De globale interesse in koopwoningen in Almelo bijvoorbeeld lijkt ongelofelijk sterk te zijn toegenomen. Daarbij zijn er een aantal factoren die opvallen. In eerste instantie geldt de toegenomen interesse voor verschillende soorten woningen. Zowel tussenwoningen als twee-onder-één-kap woningen blijken erg populair. Heel wat mensen blijken tegenwoordig terug op zoek te gaan naar een iets ruimere woning. Er is een tijd geweest dat, dat wel even anders was. Toen lag de nadruk hoofdzakelijk op het vinden van een kleinere en betaalbaardere woning. De prijs die mensen bereid zijn om tegenwoordig te betalen ligt opnieuw een behoorlijk stuk hoger.

Concrete eisen

Wel valt op dat mensen die op zoek zijn naar een nieuwe woning in Almelo niet zomaar bereid zijn om in eender welk gedeelte van de stad te gaan wonen. Een belangrijke eis daarbij blijkt te zijn dat het centrum van Almelo op loopafstand bereikbaar is. Bovendien kan er worden vastgesteld dat er ook heel wat nieuw samengestelde gezinnen op jacht gaan naar een nieuwe woning. Zij hebben als voornaamste eis dat ze een woning kunnen kopen die ruimer is dan het huidige pand. Ook de aanwezigheid van een (grotere) tuin blijkt voor het merendeel van de mensen een belangrijke eis.

Ook instroom uit andere delen van Nederland

Ondanks het feit dat er heel wat inwoners van Almelo zelf op zoek blijken te gaan naar een nieuwe woning in de stad is er ook zeker sprake van een instroom vanuit het westen. Opvallend genoeg is dat het gevolg van het feit dat de huizenprijzen in Almelo op moment van schrijven vaak nog gevoelig lager liggen in vergelijking met dit deel van Nederland. Voor de prijs die je in het westen betaalt voor een appartement kan je in Almelo zowat een vrijstaande villa kopen.

Toekomstperspectief te mager

Het blijkt op dit ogenblik nog slechts een kwestie van tijd te zijn voordat ook de prijzen in Almelo stevig gaan pieken. Dit niet alleen omwille van de huidige situatie op de woningmarkt. Ook de toekomstverwachting is er één die tot nadenken stemt. De ambitie om tot het jaar 2035 zo’n 1600 huizen toe te voegen blijkt veel te mager. Bovendien heeft de coalitiepartij Almelo eerder ook al aangegeven dat er wat extra diversiteit in het woningaanbod zou moeten worden gebracht. In het bijzonder de lokroep voor zogenaamde ‘knarrenhofjes’ klinkt steeds luider. Het claimen van extra woningen bij de provincie zou alvast een interessante stap in de juiste richting kunnen zijn.

Home » nieuws » Huizenprijzen in Almelo naar ongekende hoogte

Waarom MEEZZ?

  • Plaatsing op Funda

  • Advies tijdens de verkoop

  • Jij bepaalt!

  • Grote geldbesparing

Meezz-tussenlaag

Meest gelezen

Verkoop je huis zelf

Ontdek razendsnel hoe je jouw huis zelf verkoopt met MEEZZ.