Je huis in de winter verkopen? Zeker het overwegen waard!

Home » nieuws » Je huis in de winter verkopen? Zeker het overwegen waard!

Je huis in de winter verkopen? Zeker het overwegen waard!

Van alle seizoenen is het voornamelijk de lente die wordt aangeduid als beste periode om een huis te verkopen. Ondanks het feit dat er hier goede argumenten voor kunnen worden aangehaald hoeven de andere seizoenen zeker niet zomaar afgeserveerd te worden. Is het bijvoorbeeld ook tijdens de enigszins gevreesde winterperiode mogelijk om je woning te verkopen? Wij zochten het voor je uit!

Je woning verkopen kan eigenlijk tijdens elk seizoen 

Van alle seizoenen in het jaar is het voornamelijk de lente die als het meest geschikt wordt gezien voor de verkoop van vastgoed. Dit gezegd hebbende is het eigenlijk zo dat een woningverkoop in elk seizoen plaats kan vinden. Het is daarbij voornamelijk van belang om je bewust te zijn van de uitdagingen die elk seizoen met zich meebrengt. Ongeacht de periode van het jaar is het altijd van belang om je vastgoed zo goed mogelijk te presenteren. Steek dus zeker wat extra moeite in de presentatie van het pand. 

Slaag je er in om jouw vastgoed op de meest aantrekkelijke manier in de markt te zetten? Dan zal je merken dat je ook in de winter een absolute topprijs kunt krijgen voor jouw huis. Sterker nog, steeds meer experts zijn het er over eens dat de winterperiode een ongelofelijk potentieel met zich meebrengt. Vooral ook omdat de concurrentie op de woningmarkt dan beduidend minder is. 

De indruk die foto’s geven is erg belangrijk 

Een belangrijke uitdaging waar je tijdens de winter mee wordt geconfronteerd is het vaak sombere weerbeeld. Het lente- en zomerweer is vaak bijna een garantie op een stralende, blauwe lucht. Tijdens de winterperiode is dat net even wat anders. Betekent dit dat alle foto’s die voor de verkoop van vastgoed in de winter worden genomen er grauw en onaantrekkelijk uitzien? Uiteraard niet. Zelfs wanneer de regen met bakken uit de lucht komt vallen is het nog altijd mogelijk om aantrekkelijk beeldmateriaal te maken. 

Het nemen van goede foto’s en het doorvoeren van een goede bewerking zijn twee belangrijke zaken die je in je achterhoofd moet houden. Voor het merendeel van de fotografen die zich hebben gespecialiseerd in het nemen van vastgoedfoto’s geldt dat zij een zogenaamde “blauwe lucht garantie” geven. Dit betekent dat de buitenlucht op die manier wordt bewerkt dat ze een stralend mooi weerbeeld weet te presenteren. 

Zet het gezellige aspect van je woning extra in de verf 

Nog een belangrijke troef die je in kunt zetten bij het verkopen van een woning in de winter is het creëren van extra gezelligheid in en rond je woning. Laat die kerstverlichting bijvoorbeeld gerust wat langer hangen. Zorg er daarnaast voor dat het aangenaam warm is in huis wanneer er een bezichtiging staat gepland. Heb je een open haard? Zet die dan zeker aan en creëer op die manier een nog gezelligere sfeer. Ook fijne sfeerverlichting en / of geurkaarsen kunnen voor de bezoekers een extra stimulans zijn. 

Juist tijdens de wintermaanden kun je echt optimaal inspelen op de zintuigen van potentieel geïnteresseerde kopers. Benut deze troeven dus ten volle en zorg op die manier voor een vlotte verkoop van jouw woning! 

Home » nieuws » Je huis in de winter verkopen? Zeker het overwegen waard!

Waarom MEEZZ?

  • Plaatsing op Funda

  • Advies tijdens de verkoop

  • Jij bepaalt!

  • Grote geldbesparing

Meezz-tussenlaag

Meest gelezen

Verkoop je huis zelf

Ontdek razendsnel hoe je jouw huis zelf verkoopt met MEEZZ.