Zelf je huis verkopen in coronatijd: hier moet je aan denken

Home » nieuws » Zelf je huis verkopen in coronatijd: hier moet je aan denken

Corona lijkt nog weinig vat te krijgen op de woningmarkt. Er is nog altijd een enorme krapte en er wordt nog ruim overboden. Wel gaat het proces een beetje anders. Waar moet je aan denken als je zelf je huis verkoopt?

Steeds meer mensen verkopen hun huis zonder makelaar. Het is goedkoper en in een krappe woningmarkt als de huidige, zijn er over het algemeen genoeg gegadigden. De meerwaarde van een makelaar is dus niet altijd evident.

Zelf je huis verkopen

Ga je zelf je huis verkopen, dan zul je wel rekening moeten houden met maatregelen rondom corona. Een beetje afkijken bij makelaars is geen gek idee. Enkele voorbeelden van dingen die nu anders gaan:

Foto’s maken en taxatie

Wanneer er een fotograaf of taxateur naar het huis komt, wordt de 1,5-meterregel strikt aangehouden.

Kijkdagen

Die zijn er niet meer. Alles om te voorkomen dat er groepen mensen bij elkaar komen.

Bezichtigingen

Het beste is om zelf niet aanwezig te zijn bij de bezichtiging. Je zou kunnen denken aan een virtuele rondleiding via live video, via whatsapp bijvoorbeeld.

Wil je toch een persoonlijke rondleiding geven, zorg er dan voor dat je dat alleen doet en dat er verder niemand in huis is. Maak je huis goed schoon.

Vraag geïnteresseerden om met maximaal twee personen te komen, zo min mogelijk aan te raken en ontsmet alle deurklinken en leuningen na elke bezichtiging.

Koopaktes ondertekenen

Notarissen werken veelal op afstand. Houd er dus rekening mee dat het ondertekenen van alle aktes digitaal gebeurt. Adviesgesprekken worden telefonisch of via videobellen gevoerd.

Sleuteloverdracht

Bij Meezz regelen we de eindoplevering voor je. De sleuteloverdracht gaat dan in goed overleg met de kopende partij. Uitgangspunt is dat er zo min mogelijk persoonlijk contact bij komt kijken.

Natuurlijk zul je vaker in het verkoopproces verantwoorde beslissingen moeten nemen. Doe dit met gezond verstand: houd altijd de 1,5-meterregel aan, was je handen en ontsmet alles wat is aangeraakt. En moet is er écht fysieke aanwezigheid nodig, doe dat dan in een zo klein mogelijk gezelschap.

Home » nieuws » Zelf je huis verkopen in coronatijd: hier moet je aan denken

Waarom MEEZZ?

  • Plaatsing op Funda

  • Advies tijdens de verkoop

  • Jij bepaalt!

  • Grote geldbesparing

Meezz-tussenlaag

Meest gelezen

Verkoop je huis zelf

Ontdek razendsnel hoe je jouw huis zelf verkoopt met MEEZZ.