Besparen op makelaarskosten? Eenvoudig via Meezz

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zelf hun huis te verkopen. Zo weten ze fors te besparen op makelaarskosten. Zelf je huis te koop zetten scheelt je ten eerste heel veel geld en het is ook nog eens heel leuk om te doen!

De gunstige huizenmarkt én jouw kennis van je eigen woning en buurt maken je huis zelf verkopen een interessante optie. Vooral omdat je kunt terugvallen op de kennis en expertise van Meezz.

Grote besparing

Hoe groot is de besparing als je zelf je huis verkoopt? Groot, zonder meer. veel geld. Op een huis met een verkoopprijs van € 300.000 bespaar je al snel zo’n € 4.000. Meer dan de moeite waard!

Bereken hieronder wat jij precies kunt besparen.

Hoe je kunt besparen

  • verkoop je huis zelf via Meezz
  • voor 495,- plaatsten we je huis op Funda
  • je regelt zelf promotie en bezichtigingen
  • bod geaccepteerd? Dan leg je de verkoop vast in een contract

De laatste jaren is de huizenmarkt sterk veranderd. Tussen 2008 en 2013 zag de markt er nog lastig uit voor verkopers. Hulp van een makelaar was toen zeer nuttig om de juiste koper te interesseren.

Maar de tijden zijn veranderd. Het tekort aan woningen is zo groot dat maand na maand een stijging van de woningprijs te zien is. In de huidige markt is vermelding van je huis op Funda voldoende om veel kandidaat-kopers te trekken.

Het vreemde is: veel makelaars rekenen in de markt van vandaag dezelfde vergoeding als rond 2008. Kan dat anders?

Hoe je kunt besparen op makelaarskosten

Cruciaal is het bereiken van kandidaat-kopers. Hierin is Funda onmisbaar. Via Meezz plaats je jouw huis eenvoudig en snel op Funda voor slechts 495,-.

Vanaf dat moment ben je zelf aan zet. Je verzorgt bezichtigingen, onderhandelt over de verkoopprijs en legt verkoopafspraken vast.

In iedere fase van de verkoop staat Meezz je met raad (en als je wilt: daad) bij. Via chat en telefoon. Of door een aanvullende dienst af te nemen.

Zoveel bespaar jij met Meezz

Wil je meer weten over de prijsstelling van traditionele makelaars? Dan zijn er een aantal termen (en bronnen) die je moet kennen.

Opstartkosten

Volgens de Vereniging Eigen Huis rekent 80% van de makelaars 'opstartkosten'. Een vast bedrag dat je moet betalen nog voor de verkoop heeft plaatsgevonden. Bij Meezz betaal je ook opstartkosten, maar dat zijn direct de enige kosten waarmee je te maken krijgt.

Courtage

Courtage vormt de belangrijkste beloning voor makelaars. Vaak wordt 1,5% van de verkoopprijs gerekend. Dus: hoe hoger de verkoopprijs van je woning, hoe meer je moet betalen.

Bonuscourtage

Op Funda staat het scherp uitgelegd: de bonuscourtage wordt gerekend over het bedrag dat boven de vooraf ingeschatte verkoopprijs wordt geboden. Een bonus kan snel oplopen tot 10%. In de huidige markt - waar biedingen van 50.000,- boven vraagprijs geen uitzondering zijn - een enorme beloning.

Wat past bij jou?

Het mag duidelijk zijn: als je er zelf plezier in hebt om mensen te ontvangen en te onderhandelen, dan kun je veel geld besparen door je huis zelf te verkopen. Doe je dit liever niet? Onderhandel dan goed met je makelaar om onverwacht hoge kosten te voorkomen.

Hoe je kunt besparen

Besparen op makelaarskosten

Kies je voor een vast bedrag of beloning als percentage van de verkoopprijs?

Overtuigd?

Ook jij kunt je huis verkopen zonder makelaar. Profiteer van de huidige woningmarkt en ga van start voor slechts 495,-.

Het team van Meezz staat voor je klaar! 

NVM Makelaar Ingrid Wijngaards - oprichter van Meezz.