Huis verkopen
Naoorlogse stijging In de Tweede Wereldoorlog zijn veel huizen verloren gegaan doordat de stad (waarschijnlijk) werd aangezien voor de Duitse stad Kleve. Ook daarna werd er nog zwaar gevochten onder de naam Market Garden. Op dat moment woonden er ongeveer 100 duizend mensen in de stad Nijmegen. Na de oorlog…
Lees verder >Stedelijk netwerk Arnhem-Nijmegen Nijmegen en haar woningmarkt maken deel uit van het stedelijk netwerk Arnhem-Nijmegen. Het beleid rondom de woningmarkt wordt dan ook regionaal afgestemd. Er zijn binnen de regio verschillende afspraken gemaakt over de woningbouwproductie, zoals over de regionale invulling en het ruimtelijk beleid. Sinds 2013 wordt met de…
Lees verder >De huizenprijzen in Nederland zijn ook dit jaar blijven stijgen. Dat ondanks de Coronacrisis. Het is de huizenmarkt van de stad Groningen die de hardste stijgingen heeft laten optekenen. In Groningen stegen de prijzen van de huizen gemiddeld maar liefst 11,6 procent in vergelijking met een jaar geleden. Dat is…
Lees verder >Er zijn gemeenten waar de huizenprijzen nog meer zijn gestegen, maar Amersfoort is inmiddels ook één van de duurste gemeenten van het land geworden. Per vierkante meter woonruimte betaal je gemiddeld 2.988 euro. De gemiddelde prijs voor een woning in Amersfoort komt uit op 365.000 euro, dat is 12 procent…
Lees verder >De prijzen van woningen in Nijmegen zijn uitzonderlijk hard gestegen. Buiten de Randstad zijn alleen woningen in Breda nog sterker in prijs gestegen. Wie in Nijmegen nu een woning wil kopen moet daar maar liefst 12 procent meer voor neertellen dan een jaar geleden. Dat betekent dat je voor een…
Lees verder >Flevoland is de provincie waar de meeste woningen worden verkocht en waar de prijzen van de woningen het sterkst zijn gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Cijfers die door de NVM zijn gepubliceerd leiden tot dezelfde conclusies. Een gemiddelde woning in Almere kost rond de 310.000 euro. Voor…
Lees verder >De gemiddelde woningprijzen zijn volgens de meest recente cijfers van de NVM nog nooit zo hoog geweest. Het afgelopen jaar stegen de prijzen met 13,4 procent. In Tilburg was de stijging met 7,1 procent nog tamelijk gering. Maar toch kost ook woning in Tilburg gemiddeld zo’n 301.000 euro. Dat is…
Lees verder >Net zoals in veel andere middelgrote steden is het ook in Breda erg moeilijk om een woning te kopen. De prijzen zijn in het afgelopen jaar met bijna 11 procent gestegen. Daarmee komt de prijs van een gemiddelde koopwoning uit op 313.000 euro. Dat is te duur voor veel potentiële…
Lees verder >De Rotterdamse woningmarkt heeft zich in de afgelopen jaren anders ontwikkeld dan die in de andere vier grote steden. Rotterdam heeft veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van de stad en als gevolg daarvan is het een populaire plek om te wonen en te werken. Als gevolg daarvan zijn de prijzen…
Lees verder >De verkoopprijzen van bestaande woningen in Groningen zijn nog nooit zo hoog geweest als in het eerste kwartaal van 2020. Onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek en het Kadaster toont dat aan. Voor een woning betaal je nu gemiddeld 6,6 procent meer dan een jaar geleden. De prijzen van…
Lees verder >De prijzen van woningen zijn in Eindhoven in 2019 met 19 procent gestegen. Dat is te zien aan de cijfers van de NVM. De stijging is veel hoger dan het landelijk gemiddelde van 8 procent. Gemiddeld wordt voor een woning in Eindhoven nu 329.000 euro betaald. Bij appartementen was de…
Lees verder >De situatie op de woningmarkt in Utrecht heeft nog niet te lijden onder corona. Het aantal woningbezichtigingen is niet gedaald. Uit cijfers van de NVM blijkt dat de huizenprijzen in 2019 opnieuw fors zijn gestegen, maar niet zo sterk als in 2018. Voor verkopers van vastgoed is dat een goed…
Lees verder >Ben je al een tijdje van plan om je woning in Den Haag te verkopen? Dan is dit een uitstekend moment. De prijzen van woningen stijgen al een aantal jaren flink, zo blijkt uit gegevens van de NVM. In de regio Den Haag werden woningen in 2018 al 12,8% duurder…
Lees verder >