Zelf je huis verkopen in Almere

Zelf je huis verkopen? Ontdek hoe het werkt.

Verkopen zonder makelaar

Waarom een makelaar inschakelen als je zelf je huis kunt verkopen? Meezz maakt het je makkelijk.

Je regelt de verkoop van je woning in Almere volledig online. En wij bieden je op ieder moment de ondersteuning die jij wenst.

Home » Huis verkopen » Zelf je huis verkopen in Almere

De woningmarkt in Almere

Flevoland is de provincie waar de meeste woningen worden verkocht en waar de prijzen van de woningen het sterkst zijn gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Cijfers die door de NVM zijn gepubliceerd leiden tot dezelfde conclusies. Een gemiddelde woning in Almere kost rond de 310.000 euro. Voor starters in Almere is dat een te hoog bedrag.

Zij kunnen voor dat bedrag geen hypotheek krijgen en moeten op zoek naar een andere woonoplossing. Toch worden er in Almere wel veel woningen verkocht. Vooral expats en mensen die uit Amsterdam willen vertrekken hebben veel interesse in een woning in Almere.

Almere buiten

Hoge prijzen van bestaande woningen

Dat de gemiddelde prijs van een koopwoning in Almere tamelijk hoog is komt doordat de woningen in Flevoland tamelijk jong zijn. Ze zijn goed geïsoleerd, waardoor de prijs stijgt.

In andere plaatsen in Nederland kunnen jongere woningkopers voor een vrij laag bedrag vaak een oudere woning kopen. Die woningen zijn echter slecht geïsoleerd en ze hebben verouderde installaties.

Deze jonge woningbezitters zullen in de toekomst flink in hun huis moeten investeren om het klimaatbestendig te maken. In Almere speelt dit niet. Daar worden de meeste woningen verkocht aan forensen met een goed salaris.

Zet jouw woning in Almere nu te koop

Als je al van plan bent om jouw woning in Almere te koop aan te bieden is nu een goed moment. De prijzen van woningen liggen op een aantrekkelijk niveau en deskundigen voorspellen dat de woningprijzen de komende jaren niet veel meer zullen stijgen.

Bovendien heb je te maken met de effecten van de coronacrisis. Niemand weet of die crisis consequenties zal hebben voor de woningmarkt. Als je eventuele negatieve prijseffecten voor wilt zijn en een goede prijs wilt ontvangen voor jouw woning is het nu tijd om in actie te komen.

———————– Update ———————–

Woningprijs Almere blijft in tweede kwartaal stijgen

De verkooprijzen van woningen in Almere laten in het tweede kwartaal weer een aanzienlijke stijging zien. Gemiddeld kost een woning ongeveer 6 procent meer dan in het eerste kwartaal.

In vergelijking met het eerste kwartaal van 2019 is de stijging bijna 15 procent. Dat is flink boven het landelijk gemiddelde. Een woning in Almere kost nu gemiddeld 327.000 euro.

Het aantal verkochte woningen is in het tweede kwartaal ook fors gestegen, met meer dan 21 procent. Ondanks dat goede resultaat ligt het aantal verkopen nog wel een stuk onder dat van het tweede kwartaal van 2019, ruim 17 procent.

Grote vraag naar appartementen

Opmerkelijk is de grote stijging van de verkoop van appartementen. Er zijn bijna 50 procent meer appartementen verwisseld van eigenaar in vergelijking met het eerste kwartaal.

Ook de vraag naar appartementen is erg groot. De vraag naar appartementen is ten opzichte van het eerste kwartaal zelfs meer dan verdubbeld.

Ten opzichte van het tweede kwartaal in 2019 is er een stijging van de vraag met 23 procent te zien. Opmerkelijk in Almere is dat er nauwelijks twee-onder-een-kapwoningen worden verkocht.

Dat kan een signaal zijn dat onder invloed van corona de toestroom van woningzoekenden uit Amsterdam aan het groeien is.

Home » Huis verkopen » Zelf je huis verkopen in Almere

Meezz maakt het makkelijk. 

Van de plaatsing op Funda tot de vastlegging in een NVM koopcontract. 

De zekerheid van een makelaar. Voor een ongewoon lage prijs.