Zelf je huis verkopen in Utrecht

Zelf je huis verkopen? Ontdek hoe het werkt.

Verkopen zonder makelaar

Waarom een makelaar inschakelen als je zelf je huis kunt verkopen? Meezz maakt het je makkelijk.

Je regelt de verkoop van je woning in Utrecht volledig online. En wij bieden je op ieder moment de ondersteuning die jij wenst.

Home » Huis verkopen » Zelf je huis verkopen in Utrecht

De woningmarkt in Utrecht

De situatie op de woningmarkt in Utrecht heeft nog niet te lijden onder corona. Het aantal woningbezichtigingen is niet gedaald. Uit cijfers van de NVM blijkt dat de huizenprijzen in 2019 opnieuw fors zijn gestegen, maar niet zo sterk als in 2018.

Voor verkopers van vastgoed is dat een goed teken. De prijzen liggen op een hoog niveau en de vraag naar woningen is erg groot. Volgens de makelaars in Utrecht zijn er ongeveer 31.000 potentiële kopers en slechts 1.000 woningen te koop. Je kunt als verkoper een prijs krijgen die veel hoger is dan de vraagprijs.

Binnenstad Utrecht

Geen merkbare effecten van de coronacrisis

Ook makelaar Lindy Hendriks van Gusto Casa zegt in In de buurt Utrecht nog weinig te merken van de coronacrisis. De vraag naar woningen blijft onveranderd groot en het aanbod beperkt.

Zij sluit niet uit dat er door corona een daling van de vraag zal optreden. “De prijzen zullen minder snel stijgen en wellicht stabiliseren. Maar het zal nog wel even duren voordat de woningmarkt instort.”

Toch gaat van haar opmerkingen wel een zekere waarschuwing uit, want de gekte op de woningmarkt duurt kennelijk niet oneindig. Als je je woning wilt verkopen moet je daar rekening mee houden.

Gokken of nu profiteren van hoge prijzen

Uit alles blijkt dat de woningmarkt in Utrecht nog steeds uitstekend draait. Als toekomstig verkoper van een woning moet je daar je eigen conclusies uit trekken. Je kunt wachten met de verkoop van je woning om er nog een betere prijs voor te krijgen.

Dan neem je het risico dat kopers gaan twijfelen over hun economische situatie door de coronacrisis. De vraag zal afnemen, met als gevolg dat de prijzen dalen. Als je dat risico niet wilt lopen zet je je woning nu te koop.

———————– Update ———————–

Woningmarkt in Utrecht blijft op peil

Corona heeft in het tweede kwartaal geen invloed gehad op de woningverkopen in Utrecht. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van de NVM. Er zijn 1.569 woningen van eigenaar veranderd, 43 procent meer dan in het eerste kwartaal en 0,8 procent meer dan in het tweede kwartaal van 2019.

Vrijstaande woningen en appartementen waren opnieuw het meest populair. De verkoopprijzen zijn met ongeveer 7 procent ten opzichte van het eerste kwartaal gestegen naar een gemiddelde van 380.000 euro per transactie.

De gemiddelde prijs per vierkante meter is ten opzichte van het eerste kwartaal met 158 euro ook flink omhoog gegaan.

Vertrouwen in economie voorlopig nog stabiel

Particuliere woningkopers laten zich door de coronacrisis niet tegenhouden om een woning te kopen. Beleggers zijn wel wat minder actief geworden. Op zich is dat goed nieuws voor starters en doorstromers, maar ook voor potentiële woningverkopers.

De woningnood in Utrecht is zo groot, dat het nog steeds met grote regelmaat voorkomt dat woningen voor prijzen worden verkocht die hoger zijn dan de vraagprijs.

Woningen staan ook maar heel kort te koop, gemiddeld iets meer dan drie weken. Bij vrijstaande woningen duurt het wat langer voordat ze een nieuwe eigenaar hebben, gemiddeld 45 dagen.

Home » Huis verkopen » Zelf je huis verkopen in Utrecht

Meezz maakt het makkelijk. 

Van de plaatsing op Funda tot de vastlegging in een NVM koopcontract. 

De zekerheid van een makelaar. Voor een ongewoon lage prijs.