Zelf je huis verkopen in Tilburg

Zelf je huis verkopen? Ontdek hoe het werkt.

Verkopen zonder makelaar

Waarom een makelaar inschakelen als je zelf je huis kunt verkopen? Meezz maakt het je makkelijk.

Je regelt de verkoop van je woning in Tilburg volledig online. En wij bieden je op ieder moment de ondersteuning die jij wenst.

Home » Huis verkopen » Zelf je huis verkopen in Tilburg

De woningmarkt in Tilburg

De gemiddelde woningprijzen zijn volgens de meest recente cijfers van de NVM nog nooit zo hoog geweest. Het afgelopen jaar stegen de prijzen met 13,4 procent.

In Tilburg was de stijging met 7,1 procent nog tamelijk gering. Maar toch kost ook woning in Tilburg gemiddeld zo’n 301.000 euro. Dat is 16.000 euro meer dan een stel tweeverdieners met een modaal salaris aan hypotheek kan krijgen.

De Hypotheker berekende dat een gezin met een eenverdiener en een modaal salaris maximaal een hypotheek kan krijgen van 160.000 euro. Dat is een heel eind verwijderd van die gemiddelde woningprijs.

Binnenstad tilburg

Vraag naar woningen relatief groot

In Tilburg is de vraag naar koopwoningen groot, maar niet zo exceptioneel als in veel andere steden. Dat komt doordat in de gemeente de afgelopen jaren veel nieuwbouwwoningen zijn opgeleverd.

Voor woningeigenaren die hun woning willen verkopen is er dus een goed verkoopklimaat. Op basis van de cijfers van de NVM lijkt het er op dat de prijzen van woningen in de komende jaren niet meer zoveel verder zullen stijgen.

Door nu je woning in de verkoop te doen is de kans groot dat je deze voor een uitstekende prijs kunt verkopen.

De risico’s van wachten met verkoop van je woning

Het lijkt er op dat de woningprijzen de komende maanden stabiel zullen blijven. Maar wel hebben te maken met de coronacrisis. Wat de effecten daarvan zullen zijn is onzeker.

Sommige specialisten denken dat het wel mee zal vallen met de effecten op de woningmarkt. Anderen zijn overtuigd van een scenario waarbij de vraag naar woningen zal inzakken door de minder zekere economische situatie.

Dat kan leiden tot prijsdalingen. Als je daar geen last van wilt hebben moet je niet te lang wachten met het in de verkoop doen van je woning.

———————– Update ———————–

Meer woningen verkocht in tweede kwartaal

De woningverkoop in Tilburg is met ruim 15 procent gestegen in vergelijking met het eerste kwartaal. Ten opzichte van een jaar geleden zijn er iets minder woningen van eigenaar verwisseld.

De stijging van de verkoop komt vooral doordat er meer tussenwoningen zijn verkocht, bijna 29 procent. Hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en appartementen lieten een stijging van iets meer dan 10 procent zien.

Opmerkelijk is een daling van het aantal vrijstaande woningen met bijna 10 procent. De verkoopprijzen zijn licht gedaald ten opzichte van het eerste kwartaal.

Vergeleken met het tweede kwartaal van 2019 doet Tilburg het behoorlijk goed met een stijging van 12 procent.

Effecten van corona blijven uit

Als gevolg van de coronacrisis zijn er strengere richtlijnen om woningen te bezichtigen.

Toch hebben het dragen van een mondkapje en de anderhalve meter maatregelen er niet toe geleid dat er minder woningen worden verkocht. Dat blijkt onder andere uit het aantal dagen dat een woning te koop staat.

In het tweede kwartaal is dat licht gedaald naar iets meer dan een maand. De belangstelling voor een andere woning is door corona ook niet teruggelopen.

Woningzoekers zijn in Tilburg vooral geïnteresseerd in tussenwoningen, hoekwoningen en twee-onder-een-kapwoningen. Een appartement en vrijstaande woningen zijn een stuk minder populair.

Home » Huis verkopen » Zelf je huis verkopen in Tilburg

Meezz maakt het makkelijk. 

Van de plaatsing op Funda tot de vastlegging in een NVM koopcontract. 

De zekerheid van een makelaar. Voor een ongewoon lage prijs.