Zelf je woning verkopen in Rotterdam

Zelf je huis verkopen? Ontdek hoe het werkt.

Verkopen zonder makelaar

Waarom een makelaar inschakelen als je zelf je huis kunt verkopen? Meezz maakt het je makkelijk.

Je regelt de verkoop van je woning in Rotterdam volledig online. En wij bieden je op ieder moment de ondersteuning die jij wenst.

Home » Huis verkopen » Zelf je woning verkopen in Rotterdam

De woningmarkt in Rotterdam

De Rotterdamse woningmarkt heeft zich in de afgelopen jaren anders ontwikkeld dan die in de andere vier grote steden. Rotterdam heeft veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van de stad en als gevolg daarvan is het een populaire plek om te wonen en te werken.

Als gevolg daarvan zijn de prijzen van woningen gestegen, maar niet tot boven het landelijke niveau. Daardoor is er minder sprake van woningnood zoals we die kennen uit Den Haag, Utrecht Amsterdam en Eindhoven.

De prijzen van woningen in Rotterdam liggen ongeveer op het landelijk gemiddeld, blijkt uit cijfers van de NVM.

Binnenstad rotterdam

Hoge prijzen in de binnenstad

Binnen de stad zijn er flinke verschillen in de prijzen van koopwoningen. Er zijn wijken waar je voor relatief weinig geld een woning kunt kopen.

Maar er zijn ook locaties, zoals de binnenstad, waar de prijzen van woningen langzamerhand die van de woningprijzen in de andere grote steden benaderen.

Op zich is dat geen probleem, want de inwoners van de stad hebben salarissen waarmee deze woningen betaald kunnen worden. Dat blijkt uit een rapport van Economische Verkenning Rotterdam. De wetenschap dat er geld is, is goed nieuws voor eigenaren van vastgoed in het centrum.

Meeliften op hoge verkoopprijzen

Voor woningeigenaren in het centrum van Rotterdam was het enkele jaren geleden niet rendabel om hun woning te verkopen.

Maar nu de vraag naar woningen is toegenomen door de populariteit van de stad, heb je als woningeigenaar een goede kans om je woning met veel winst te verkopen.

Op dit moment is er een gunstige marktsituatie. Het is maar de vraag hoe lang dit nog duurt, want de coronacrisis kan in de loop van de komende maanden effect hebben op de woningmarkt. Aarzel daarom niet en doe nu je woning in verkoop.

———————– Update ———————–

Lichte stijging woningverkoop in tweede kwartaal

De woningverkoop in Rotterdam is in het tweede kwartaal stabiel gebleven. Er is sprake van een stijging van 6,5 procent van het aantal verkopen.

Die stijging is voor het grootste deel op het conto van de verkoop van vrijstaande woningen te schrijven, want dat steeg met 21 procent. Desondanks werden er in Rotterdam bijna 7 procent minder woningen verkocht dan in het tweede kwartaal van 2019.

De prijzen van de verkochte woningen daalde met 2 procent ten opzichte van het eerste kwartaal. Dat komt vooral doordat de prijzen van vrijstaande woningen met 8,5 procent zijn gedaald. Ook bij twee-onder-een-kapwoningen was een prijsdaling van 7 procent te zien.

Geen invloed van corona in Rotterdam

Ondanks de lichte prijsdaling is het voor woningverkopers nog steeds een goed moment om hun woning in de verkoop te doen. Er is weinig te merken van de gevolgen van de coronacrisis.

Mogelijk dat veel woningzoekers wat andere eisen aan hun nieuwe woning gaan stellen. Want doordat veel mensen thuis zijn gaan werken is de vraag naar woningen met een extra werkkamer gestegen.

Ook de NVM signaleert dat het klimaat om de woning te verkopen goed is. Voorzitter Onno Hoes gaf bij de presentatie van de kwartaalcijfers aan dat er wel een daling is van het aantal kopers, maar dat die nog steeds bereid zijn om meer te betalen dan de vraagprijs.

Home » Huis verkopen » Zelf je woning verkopen in Rotterdam

Meezz maakt het makkelijk. 

Van de plaatsing op Funda tot de vastlegging in een NVM koopcontract. 

De zekerheid van een makelaar. Voor een ongewoon lage prijs.