Zelf je huis verkopen in Groningen

Zelf je huis verkopen? Ontdek hoe het werkt.

Verkopen zonder makelaar

Waarom een makelaar inschakelen als je zelf je huis kunt verkopen? Meezz maakt het je makkelijk.

Je regelt de verkoop van je woning in Groningen volledig online. En wij bieden je op ieder moment de ondersteuning die jij wenst.

Home » Huis verkopen » Zelf je huis verkopen in Groningen

De woningmarkt in Groningen

De verkoopprijzen van bestaande woningen in Groningen zijn nog nooit zo hoog geweest als in het eerste kwartaal van 2020. Onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek en het Kadaster toont dat aan.

Voor een woning betaal je nu gemiddeld 6,6 procent meer dan een jaar geleden. De prijzen van woningen in de provincie Groningen behoren landelijk gezien tot de laagste in Nederland, maar de procentuele stijging was het hoger dan in de andere provincies.

Ook het aantal woningen dat in het eerste kwartaal werd verkocht was hoger dan de in de periode daarvoor. Gemiddeld kost een bestaande woning in Groningen nu 235.000 euro.

Binnenstad Groningen

Grote vraag, hoge prijzen

In Groningen is, net als in de rest van het land, veel vraag naar koopwoningen in het middensegment. Dat de prijzen nu op het hoogste peil ooit liggen zou voor verkopers van een woning een trigger kunnen zijn om hun woning op dit moment te verkopen.

Want hoewel er geen signalen zijn dat woningprijzen de kopende tijd gaan dalen, is er ook geen vertrouwen dat de prijzen nog veel verder gaan stijgen. Voor een woningverkoper is dit dus een goed moment om hun woning te verkopen.

Onzekerheid door corona

Een extra reden om je woning nu in de verkoop te doen is de coronacrisis. Het is koffiedik kijken wat de effecten daarvan zijn op de woningprijzen en op de vraag naar woningen.

De NVM is ervan overtuigd dat corona geen effect heeft op de woningverkoop. De ABN Bank en de Rabobank hebben zo hun twijfels. Het is mogelijk dat de vraag afneemt doordat mensen hun baan verliezen.

In dat geval zou de woningprijs kunnen dalen. Als je die onzekerheid niet als risicofactor wilt meenemen is het aan te bevelen om je woning nu te verkopen. Dan krijg je er gegarandeerd een goede prijs voor.

———————– Update ———————–

Stijging verkoopprijzen zet in tweede kwartaal niet door

De sterke stijging van de woningprijzen in Groningen heeft zich in het tweede kwartaal niet doorgezet. Gemiddeld gingen de prijzen met 2,5 procent omlaag ten opzichte van het eerste kwartaal.

Een woning kost nu gemiddeld 270.000 euro. Dat is wel ruim 11 procent hoger dan een jaar geleden. De lichte daling van de verkoopprijzen is mogelijk te wijten aan de sterke stijging van het aantal verkochte woningen. Dat is met 614 stuks liefst 47 procent hoger dan in het eerste kwartaal.

De stijgende verkoop is verspreid over alle typen woningen. Het meest populair zijn twee-onder-een-kapwoningen, hoekwoningen en vrijstaande woningen.

Op zoek naar meer ruimte

Het is mogelijk dat de sterke stijging van de verkopen in Groningen te maken heeft met corona. Die heeft in het Noorden van het land minder impact gehad dan elders in het land.

De NVM ziet dat een lichte stijging van woningverkopen, die al sinds 2013 gaande is, zich heeft voortgezet. Mensen willen landelijker wonen, maar door corona zijn ook veel meer mensen thuis gaan werken.

De behoefte aan woningen met een extra kamer is daardoor iets groter geworden. Toch zijn er geen duidelijke aanwijzingen dat in de ontwikkeling van de woningmarkt in Groningen veel effecten toe te schrijven zijn aan de coronacrisis.

Home » Huis verkopen » Zelf je huis verkopen in Groningen

Meezz maakt het makkelijk. 

Van de plaatsing op Funda tot de vastlegging in een NVM koopcontract. 

De zekerheid van een makelaar. Voor een ongewoon lage prijs.