Zelf je huis verkopen in Nijmegen

Zelf je huis verkopen? Ontdek hoe het werkt.

Verkopen zonder makelaar

Waarom een makelaar inschakelen als je zelf je huis kunt verkopen? Meezz maakt het je makkelijk.

Je regelt de verkoop van je woning in Nijmegen volledig online. En wij bieden je op ieder moment de ondersteuning die jij wenst.

Home » Huis verkopen » Zelf je huis verkopen in Nijmegen

De woningmarkt in Nijmegen

De prijzen van woningen in Nijmegen zijn uitzonderlijk hard gestegen. Buiten de Randstad zijn alleen woningen in Breda nog sterker in prijs gestegen.

Wie in Nijmegen nu een woning wil kopen moet daar maar liefst 12 procent meer voor neertellen dan een jaar geleden. Dat betekent dat je voor een woning die in april 2019 nog 350.000 euro kostte nu 392.000 euro betaalt.

Het is nodeloos om te zeggen dat dit voor veel huizenkopers niet haalbaar is. Die hoge prijzen worden mede veroorzaakt door de enorme schaarste aan beschikbare koopwoningen. Er zijn in Nijmegen slechts 340 woningen op de markt voor 17.000 potentiële kopers.

Nijmegen aan het water

Veel opbrengst per vierkante meter

Wie van plan is om zijn woning te verkopen kan de prijs per vierkante meter gebruiken voor een indicatie van de verkoopprijs. De gemiddelde prijs die in Nijmegen per vierkante meter woonruimte moet worden betaald is 3.100 euro.

Dat is veel hoger dan in de omliggende gemeenten. In Arnhem ligt de prijs per vierkante meter maar liefst 500 euro lager. Het is dus niet zo vreemd dat veel mensen die in Nijmegen werken op zoek gaan naar woonruimte in één van de omliggende gemeenten.

Ideaal klimaat voor verkoop van de woning

De schaarste aan woningen, het grote aantal mensen dat op zoek is naar een koopwoning en de hoge woningprijzen zullen verkopers van woningen als muziek in de oren klinken.

Want al die factoren samen zorgen ervoor dat je je woning voor een uitstekende prijs kunt verkopen. Het is daarom verstandig om niet te wachten met het op de markt brengen van je woning.

Want het is niet duidelijk welke effecten de coronacrisis op de woningmarkt gaan hebben. Sommige deskundigen zeggen dat er geen effect is, maar anderen voorspellen prijsdalingen. Neem geen risico en verkoop je pand zo snel mogelijk.

———————– Update ———————–

Stijging woningverkoop in tweede kwartaal, Nijmegen blijft landelijk achter

Ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar zijn er in Nijmegen in het afgelopen kwartaal ruim 8 procent meer woningen verkocht. Dat waren vooral tussenwoningen en appartementen.

Een stijging van 8 procent is weliswaar een positieve ontwikkeling, maar Nijmegen blijft nog steeds achter bij de landelijke verkoopcijfers. Landelijk daalde de verkoop met 4,4 procent ten opzichte van het tweede kwartaal in 2019.

In Nijmegen lagen de verkoopcijfers bij 16 procent lager dan een jaar geleden. De gemiddelde verkoopprijs was ongeveer even hoog als in het eerste kwartaal.

Alleen de vrijstaande woningen werden voor 8 procent lagere prijzen verkocht.

Verkoop vrijstaande woningen gaat sneller

Opmerkelijk is dat vrijstaande woningen in Nijmegen aanzienlijk minder lang te koop staan dan in het eerste kwartaal. Toen kostte het gemiddeld 62 dagen voordat een woning werd verkocht.

In het tweede kwartaal was dat nog slechts 34 dagen. Ook bij andere typen woningen was een daling van de verkooptijd te zien, maar minder sterk. Opmerkelijk is dat tegelijkertijd de belangstelling voor vrijstaande woningen is gedaald, met 15 procent.

De meeste woningzoekenden willen graag een appartement kopen. Desondanks is er nog steeds een goed klimaat om je woning in Nijmegen te verkopen. De vraag is zo groot, dat je soms een hogere prijs krijgt dan de vraagprijs.

Home » Huis verkopen » Zelf je huis verkopen in Nijmegen

Meezz maakt het makkelijk. 

Van de plaatsing op Funda tot de vastlegging in een NVM koopcontract. 

De zekerheid van een makelaar. Voor een ongewoon lage prijs.